Demo 13.02

Web log of development issues.

Demo 13.02

Postby adamsderk » Tue Jul 08, 2008 2:56 am

Greetings,

Just a few fixes trying to get the jump jets working (they fire based on torso direction) and a small update for jamming rates.

Thanks.
Image
adamsderk
Site Admin
 
Posts: 1404
Joined: Tue Apr 19, 2005 11:52 pm
Location: Western Washington

Postby SandMan » Wed Jul 09, 2008 5:04 am

Derk,

Things look good! I can't seem to get the full height out of my jump, though. My 4/6/4 'Mech will only go up 20.4m (tested with vertical jump, so terrain unevenness wasn't the issue), when it should go 24m (6m for each jet).

//SandMan
For Davion!
ImageImage
SandMan
 
Posts: 172
Joined: Mon Jan 07, 2008 4:48 pm

Postby SandMan » Fri Jul 11, 2008 5:14 am

Derk,

I did some more testing on 13.02, and it looks like jump distance is also off.

My 4/6/4 'Mech should be able to jump 120m (4*30) out, and 24m (4*6) up, but I'm only going 85m out, and 20.4m up.

My 5/8/5 'Mech should be able to jump 150m (5*30) out, and 30m (5*6) up, but I'm only going about 110m out, and about 26m up.

Any ideas?

//SandMan
For Davion!
ImageImage
SandMan
 
Posts: 172
Joined: Mon Jan 07, 2008 4:48 pm

Postby felderup » Fri Jul 11, 2008 8:46 am

but, do they work?
felderup
 
Posts: 127
Joined: Sun Jan 28, 2007 1:29 pm
Location: dartmouth, ns

Postby SandMan » Fri Jul 11, 2008 2:52 pm

Yes, they work -and beautifully- but they aren't running at CBT capacity, which is of course the goal.

//SandMan
For Davion!
ImageImage
SandMan
 
Posts: 172
Joined: Mon Jan 07, 2008 4:48 pm

Postby felderup » Sat Jul 12, 2008 4:39 pm

the ball needs a few more bumps before it can be forcefully kicked in, jumpjet mccain hasn't got the ball now, someone else has.
felderup
 
Posts: 127
Joined: Sun Jan 28, 2007 1:29 pm
Location: dartmouth, ns

Postby Smoking_Mirror » Sat Jul 12, 2008 10:48 pm

Jumpjet Obama?!
Smoking_Mirror
 
Posts: 370
Joined: Wed Jul 04, 2007 2:38 pm
Location: South Korea (English)

Postby felderup » Sun Jul 13, 2008 6:16 pm

i think Updater johannsen had it.
felderup
 
Posts: 127
Joined: Sun Jan 28, 2007 1:29 pm
Location: dartmouth, ns

Campaign problems

Postby dz_duck » Mon Aug 11, 2008 4:44 pm

Thanks Derk for setting up my account. I just found this game last week, and I've been having a lot of fun with it. I'd like to chime in with the other people who have been having problems with the campaign. Depending on the faction I choose, I go 1-3 missions before I can't launch the next mission; it just stops after I click the launch button for the Simulator or Dropship (but the game is using a processor at full capacity). This usually happens when I get a mission that infantry (the only unit I can select) can't do, such as extraction, and it happens for recon and sometimes assault. Has anyone gotten the campaign working without problems?

David
dz_duck
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2008 4:12 pm

Postby adamsderk » Mon Aug 11, 2008 5:06 pm

dz_duck,

Your issue happens because my mission generation code isn't sophisticated enough to not give you impossible missions. There are two solutions:

1. Create a new character and start over
2. Go into the /bts/data/save/ directory and delete all the files that don't end in .pd

Thanks.
Image
adamsderk
Site Admin
 
Posts: 1404
Joined: Tue Apr 19, 2005 11:52 pm
Location: Western Washington

Postby dz_duck » Tue Aug 12, 2008 2:56 pm

Thanks, #2 did the trick (sometimes after a couple tries). I'm looking forward to moving my way up through the ranks. Kudos to everyone who has worked on this game; it's as much fun as a $50 game even in its current state. Now if only the Vehicle Corps would actually give me a vehicle...
dz_duck
 
Posts: 4
Joined: Mon Aug 11, 2008 4:12 pm

Postby adamsderk » Tue Aug 12, 2008 10:31 pm

dz_duck,

Glad you like it. Kudos help me get through the rough time (like right now :( ).

You aren't getting a vehicle, because there are only a few in the game and many times it doesn't pick any. Convince the artists, or better yet bring in a new one, to build the models and I can get them in the game.

Thanks.
Image
adamsderk
Site Admin
 
Posts: 1404
Joined: Tue Apr 19, 2005 11:52 pm
Location: Western Washington

Postby Smoking_Mirror » Tue Aug 12, 2008 11:08 pm

I've got a couple of vehicles in the pipeline. Notably the scorpion light tank and the striker light tank.

Just need to get around to making them.

One thing that I've been thinking about is that it's possible to get two or more vehicles on a single texture sheet. That means you'd only need to load up a single texture to serve for all three vehicles (if they are from the same faction). This is possible because vehicles are much smaller than mechs and have a lower surface area.

So, I've been trying to think of groups of two or three vehicles which are likely to turn up in the same engagement so they can be built at the same time.

Not sure how you'd implement the idea though. Maybe a single folder with one set of faction textures and multiple .DSF files.
Smoking_Mirror
 
Posts: 370
Joined: Wed Jul 04, 2007 2:38 pm
Location: South Korea (English)

Postby adamsderk » Wed Aug 13, 2008 4:48 am

Smoking_Mirror,

I have found that the odds of getting the vehicles sharing a texture set in the same mission is pretty small. So I just stick to single textures for single models. But if it makes it easier to develop them, then by all means share a texture file.

Thanks.
Image
adamsderk
Site Admin
 
Posts: 1404
Joined: Tue Apr 19, 2005 11:52 pm
Location: Western Washington


Return to Development Blog

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron